Sninská nemocnica s poliklinikou získala certifikát kvality

22.11.2005 Snina

Snina 22. novembra (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Snine získala v týchto dňoch za zavedenie systému manažérstva kvality certifikát ISO 9001/2000.\r...
Snina 22. novembra (TASR) - Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Snine získala v týchto dňoch za zavedenie systému manažérstva kvality certifikát ISO 9001/2000.
Pre vedenie NsP to znamená určitý nástroj kvalitnejšieho riadenia všetkých činností, ktoré v nej prebiehajú. Zároveň aj skvalitnenie všetkých ponúkaných služieb pacientom.

\"Zmenila sa kvalita prístupu personálu k pacientovi. Vnímame ho ako zákazníka - klienta, ktorému chceme vyjsť čo najlepšie v ústrety a zároveň si monitorujeme jeho spokojnosť dotazníkovou metódou. Znamená to, že každý pacient pri prepustení, pokiaľ je ochotný, anonymne vypĺňa náš dotazníkový formulár a ten mesačne vyhodnocujeme, \" uviedol dnes pre TASR riaditeľ NsP Jozef Tekáč. Dodal, že za certifikátom je tiež vybudovaná jednotná zdravotná dokumentácia a presne definovaná zodpovednosť každého zamestnanca za svoju prácu. \"Každý zamestnanec vie, za čo zodpovedá a s kým má konzultovať všetky činnosti, ktoré vykonáva, \" doplnil Tekáč.
NsP bude musieť každoročne certifikát, ktorý jej udelila spoločnosť SGS Slovakia so sídlom v Ženeve, obhájiť.
V sninskej NsP pracuje v súčasnosti 240 zamestnancov. Zariadenie ako príspevková mestská organizácia už dva roky hospodári so ziskom aj s odpismi.
 

Vyberte región